Vybíráme
21. 8. 2024, WEBREDAKTOR

Pobočka na Petřinách v listopadu oslaví svůj první rok. Oslavte jej s námi.

Pro čtenáře, návštěvníky i přátele pobočky na Petřinách jsou na celý podzim přichystány zábavné procházky, velkolepá Knihovna v zahradě, festival amatérských filmů Book The Film. Jednou měsíčně zde budou probíhat loutková představení souboru Říše loutek nebo bubnovací setkání zvlášť pro děti i dospělé. Rozběhne se ochotnický spolek, který má pro všechny zájemce dveře dokořán.

Více na www.mlp.cz/petriny

Petřiny na podzim zazáří a vy můžete s ní

Zářijové procházky po okolí povedou paměťovou cestou. Těšit se můžete na procházku po Petřinách s místním rodákem Milanem Mikešem. Paměť si zase procvičíte po cestě z Petřin do knihovny Na Dědině. V Oboře Hvězda bude pro začátečníky i pokročilé připravena vycházka s nordic holemi. Zeleň MČ Prahy 6 pak představí Vycházka za zelení. Kapacita míst je omezena, proto neváhejte a přihlaste se co nejdříve.

Od února do června probíhala participativní setkání knihovny s obyvateli Petřin a blízkého okolí. S výsledky bude veřejnost obeznámena také na setkání Knihovna v zahradě pořádaném 12. října. Program nabídne kromě prezentace řadu vystoupení místních základních uměleckých škol a kapel, deskové hry, knihy, Artotéka poskytne obrazy k zapůjčení, v nabídce bude dobrá káva a třeba i to, co si kdo přinese a nabídne ostatním. Vedle venkovních akcí jsou pro děti v sále přichystány filmy.

Jednou z větších akcí pak bude festival amatérských filmařů Book The Film., jehož 8. ročník se na Petřinách bude konat poprvé., a to 29. až 30. listopadu 2024. Své snímky zde představí nejen amatérští tvůrci, nezávislí filmaři, ale také studenti vysokých škol. Do přehlídky je možné přihlásit až do 16. září 2024.

Po celý podzim se rodiče i se svými ratolestmi budou moci pustit do dobrodružství loutkových představení nebo bubnování. Jednou měsíčně se v prostoru sálu pod taktovkou souboru Říše loutek objeví Čapkova Dášeňka, Pepíno má domeček nebo Vánoce s ufonem. Bio junior od 14. září spustí pravidelnou sobotní produkci filmů pro děti. A nakonec to bubnování. Zvlášť pro děti a dospělé. Každý měsíc nespoutaného šílenství můžete zažít pod taktovkou zkušeného facilitátora a hudebníka Petra Šušora.

Pobočka na Petřinách slaví, ale zároveň se posouvá směrem k vám.

Připravila Dagmar Plamperová.

Mohlo by vás zajímat