Vybíráme
14. 6. 2024, superadmin

Vlastníte průkaz TP, ZTP nebo ZTP/P a jste našimi čtenáři? Může využívat zvukový fond Knihovnou pro nevidomé K. E. Macana.

Jak získat zvukové nahrávky

Našim ZTP čtenářům můžeme zdarma zpřístupňovat zvukový fond Knihovny pro nevidomé K. E. Macana (KTN). Jste držitelé průkazu průkazů TP, ZTP, ZTP/P nebo máte platný dokument o přiznané invaliditě? Chcete si poslechnout nahrávky, které najdete ve fondu Macanovy knihovny? Je to jednoduché, projdtěte si návod, jak na to:

  • Na webových stránkách knihovny KTN si v jejich ONLINE KATALOGU vyberete titul, který vás zajímá.
  • Navštívíte Informační středisko Ústřední knihovny a vezmete si s sebou svůj ZTP průkaz a médium (Flesh disk, USB flash disk apod.), na které si můžete zkopírovat zvukové soubory.
  • Na počkání vám zkopírujeme zvolený soubor v MP3 formátu.

Nabídka není omezena jen na čtenáře se zrakovým omezením, ale platí pro všechny držitele jakéhokoliv ZTP průkazu.

Mohlo by vás zajímat

Městská knihovna v Praze je otevřená všem návštěvníkům. Cílem je, aby se každý uživatel knihovny bez ohledu na své znevýhodnění mohl v knihovně bez problémů pohybovat, s kýmkoli se domluvit a využívat maximum našich služeb. Čtenáři, kteří jsou držitelé průkazů TP, ZTP nebo ZTP/P mají nárok na registraci a 100 zadaných rezervací v kalendářním roce zdarma. Co je k tomu třeba? Prokázat se jedním z výše uvedných průkazů.