E-knihy
20. 9. 2024, superadmin

Připojujeme se k Týdnu knihoven a vybíráme pooutavé e-knihy k letošnímu tématu, které zní „Životem s knihou“.

Životem s knihou

Letošní motto Týdne knihoven zní „Životem s knihou“ a zároveň organizátoři ze Svazu knihovníků a informačních pracovníků ČR předpokládají, že knihovny budou propagovat čtení pro každou věkovou skupinu neotřelými způsoby. Což nám přijde jako ideální zadání pro E-knihovnu, která má pro každého něco a e-knihy jsou navíc dostupné odkudkoli a kdykoli. Můžete se do nich pustit třeba hned.

Tematický výběr titulů pro každé životní období zpracoval redaktor E-knihovny Vojtěch Vacek. Pro období dětství vybral Pohádky Oscara Wilda nebo Knoflíkovou válku. Dospívajícím klasiku Jaroslava Havlíčka Helimadoe, ale i Hanu Bořkovcovou nebo Petru Hůlovou. Dospělí by si podle něj mohli přečíst Svatavu Antošovou, Lucii Faulerovou nebo Hanu Lundiakovou. A pro období velmi zralé dospělosti jsou tu Emil Hakl a jeho O rodičích a dětech nebo klasik americké literatury Henry James. Nicméně, nebojte se exprimentovat a vybírat bez ohledu na věk nebo čtenářské zaměření.

A pokud se vám bude chtít, můžete nám dát vědět, jak jste byli s naším výběrem spokojeni, nebo poslat váš oblíbený tip na čtení, ke kterému se vracíte bez ohledu na životní období. Budeme se těšit. Čtení a knihovnám zdar.

E- knihy od dětství po stáří

Stáhněte si jednotlivé e-knihy v tematických seznamech, které jsou pojmenovány právě po období lidského života, jehož se nějakým způsobem dotýkají.

Dětství
Dospívání
Dospělost
Stáří

Tip! Můžete si inspirovat výběrem také v souhrnném seznamu, kde jsou všechny e-knihy pohromadě.

Jak stahovat e-knihy

E-knihy vybírejte na stránce e-knihovna.cz

  • Najdete na ní TOP žánrové a tematické výběry (detektivky, cestopisy,dramata aj.).
  • Přehled všech dostupných e-knih se otevře po kliknutí na odkaz E-KNIHY (zcela dole) či VÍCE (na stejném řádku zcela vpravo).
  • Při výběru vám může pomoci filtr UPŘESNIT HLEDÁNÍ.
  • Podrobnosti o vybraném titulu naleznete po kliknutí na obálku knihy.
  • Kliknutím na tlačítko ZÍSKAT u vybraného titulu zobrazíte nabídku formátů ke stažení nebo k prohlížení online.
  • Zvolte vhodný formát pro vaše zařízení: PDF na monitory, EPUB pro čtečky, tablety a telefony, PRC pro čtečky Kindle.