Zavřeno
15. 9. 2024, superadmin

Naše pobočky s takzvaným „sobotním provozem", jsou v sobotu 28. září 2024 uzavřeny z důvodu státního svátku.

Které pobočky to jsou? Bohnice, Dok 16 – Sousedská dílna, Dejvice, Dům čtení, Hloubětín, Jezerka, Korunní, Ládví, Lužiny, Opatov, Petřiny, Sedmička, Smíchov, Ústřední knihovna, Velký mlýn. Tyto pobočky jsou v sobotu 28. září 2024. uzavřeny.

Samoobslužný Kiosek v Centru Černý Most zůstává v provozu. Aktuální provoz najdete na www.mlp.cz/pobocky.

Knihovna online

Naše e-knihovna – www.e-knihovna.cz funguje nonstop. Najdete v ní přes 2000 knih. Co můžete stahovat? Romány. Cestopisy. Poezii. Všechny možné žánry od horrorů až po erotiku. V mnoha případech k nám ani nemusíte. Zkuste online služby, které vám mohou pomoci – www.mlp.cz/online.

Mobilní aplikace

Nová mobilní aplikace je doplňkem webu knihovny www.mlp.cz a umožňuje snadný přístup ke čtenářskému účtu a jeho hlavním službám. Je užitečným nástrojem pro aktivní čtenáře, kteří jsou pravidelnými návštěvníky knihovny, spravují větší množství výpůjček, využívají virtuální průkazy nebo pracují se seznamy. Více zde >>>

Průkaz v mobilu

Každý čtenář při zápisu obdrží plastovou kartičku, která slouží jako čtenářský průkaz. Ale jde to i bez dalšího kousku plastu v peněžence. Čtenářský průkaz si můžete nechat nahrát na stávající kartu, kterou už v peněžence nosíte, například Lítačku. Nebo můžete začít používat virtuální čtenářský průkaz, který je vždy dostupný v mobilním telefonu. Jako obrázek v galerii nebo v aplikaci. Virtuální čtenářský průkaz také umožňuje sdílení knihovny s blízkými.

Prodloužení členství

Nejen zápis nového čtenáře, ale i prodloužení členství v knihovně je možné online. Nabídka je dostupná po přihlášení do Mého účtu na www.mlp.cz. Roční poplatek je možné zaplatit online platbou.