E-knihy
19. 7. 2024, WEBREDAKTOR

Knihy Hany Adronikové, Liane Moriarty, Rosy Liksom, Aleše Palána, Marka Šidelky a mnoha dalších. Čtěte si online na BOOKPORTu.

Vedle produkce e-knihovny.cz, která je dostupná všem, mají naši registrovaní čtenáři i nadále možnost stahovat zdarma dostupné e-knihy pomocí služby BOOKPORT. Tato “streamovací platforma” pro čtenáře nabízí několik stovek populárních titulů napříč žánry od velkých i menších nakladatelství. Počet dostupných titulů se navíc neustále zvyšuje a tento trend bude i nadále pokračovat.

Čtěte si během léta


Obálka knihy Aleše Palána

BOOKPORT ve spolupráci s Městskou knihovnou v Praze nabízí skutečně celé spektrum námi předplacených titulů, žánrů a nálad. Nahlédněte do větvemi prorostlých myslí šumavských poustevníků dnes již klasické knihy rozhovorů Aleše Palána Raději zešílet v divočině. Nebo se nechte strhnout dramatickým vyprávěním o emigrantské zkušenosti mladé dívky v románu Řeka od Rosy Liksom.

Začtěte se do Vlastního životopisu Agáty Christie, zavítejte do Města plného oken od Roberta Pobiho nebo pátrejte po vrahovi s Luise Pennyovou. Užijte si milostné vzplanutí v knize Zvuk slunečních hodin od Hany Andronikové, poznejte zákruty partnerských i jiných vztahů v příbězích Marka Šindelky nebo Sandry Brown.


Obálka knihy Liane Moriarty

Na své si přijdou i děti. Vyšlete je třeba na Vesmírnou misi Nikoly Borůvkové populární australské autorky Liane Moriarty, ty starší pak na syrovou výpravu Mořem střepů legendárního autora fantasy sérií Joea Abercrombieho či na bezbřehou pouť internetovým vyhledavačem ve sbírce Google poezie.

Připravil Vojtěch Vacek.

Mohlo by vás zajímat

Službu BOOKPORT knihovna nabízí již registrovaným čtenářům nebo těm, kteří si na dálku zřídí online členství. Číst můžete online na počítači nebo si po nainstalování aplikace BOOKPORT, která je dostupná pro operační systém iOS i Android, stáhnout knihy do mobilu či tabletu. Při přihlašování zvolíte možnost Přihlásit se prostřednictvím eduID.cz, kliknete na logo knihovny a zadáte uživatelské jméno a heslo, pod kterým se přihlašujete na web knihovny a Čtenářského účtu. Po vstupu do BOOKPORTu si omezíte nabídku na knihy, které má předplacené knihovna, a můžete se pustit do čtení. Aplikace obsahuje kromě vašeho výběru titulů také integrovanou čtečku, která nabízí příjemný čtenářský zážitek. V aplikaci můžete mít najednou staženo max. 10 titulů. Když jednu knihu dočtete, snadno ji vymažete (vrátíte) a nahrajte novou.