Vybíráme
11. 6. 2024, WEBREDAKTOR

Karolina Chasáková z Artotéky představuje nové knihy a reprodukce, které si můžete půjčit.

Baráčková, Daniela: Moje boty, tvoje boty

Umělkyně, jejich dcery a matky byly vyzvány ke ztvárnění mezigeneračního dialogu, který by zachytil příběhy a emoční odkaz jejich rodin. Obsahuje vyobrazení vytvořených artefaktů a zároveň rozhovory s umělkyněmi, které se projektu účastnily.

PŮJČTE SI

KW: KW Q:

Přehledová monografie k výstavě umělce, který na veřejnosti vystupuje pod pseudonymem KW (v případě malířské tvorby) nebo Q (v případě prostorových objektů a instalací).

PŮJČTE SI

Klimešová, Marie: Tak blízko, tak daleko

Rozsáhlý přehled českého výtvarného umění konce 40. a následujících 50. let 20. století v kontextu výtvarného dění v Evropě. Výklad zasazuje téma i do širších společenských a historických souvislostí.

PŮJČTE SI

Poliačiková, Katarína: Soft boiled

Osobně laděné eseje slovenské vizuální umělkyně. Obsahuje texty o intimním vnímání světa, o zpomalení uspěchaného životního rytmu či o jemných nuancích reality, které nám mohou proklouznout mezi prsty.

PŮJČTE SI

Nové reprodukce

Připravila Karolina Chasáková, www.mlp.cz/artoteka

Mohlo by vás zajímat

Chcete si půjčit v Artotéce obraz nebo knihu? Je to snadné. Stačí k tomu platný čtenářský průkaz. Ve sbírce obrazů si můžete vybrat mezi reprodukcemi slavných malířů nebo originálními díly známých českých umělců a současných autorů.

Domů si půjčíte až čtyři originální výtvarná díla a dvacet reprodukcí výtvarných děl. Obrazy půjčujeme na dvacet šest týdnů s možností prodloužení na jeden rok. Originální díla půjčujeme pouze čtenářům starším patnácti let po uplynutí jednoho roku od ověření jejich registrace. Půjčování i vracení je možné jen v Artotéce na pobočce Opatov.