Vybíráme
6. 2. 2024, WEBREDAKTOR

I v únoru nabízíme autorská čtení, literární setkání nebo společné čtení významných literárních děl.

Co vás čeká? Představíme vám zblízka Homérovu Ílias a budeme ji také společně číst. Steampunková komunita vás zve na setkání knihovně lorda Pembroke-Cardigana. Seznámíte se s tvorbou Jana Linharta, autora české Young Adult Fantasy literatury. V Domě čtení můžete pravidelně číst vaše literární výtvory na volný mikrofon. Akce se konají na našich různých pobočkách. Adresu zjistíte kliknutím na jméno pobočky u konkrétní akce. Akce jsou zdarma, pokud není uvedeno jinak.

Úvod do Homérovy Ílias

Kde: Dům čtení
Kdy 14. 2. 2024 | 18:00
Byl autor nejepičtějšího díla Evropy slepý? Jakou roli hrají v lidské kultuře příběhy? A jakou roli sehrály Homérovy eposy v kultuře řecké? Přijďte si vyslechnout úvodní představení Homérovy Ílias.

Setkání v knihovně lorda Pembroke-Cardigana

Kde: Smíchov
Kdy: 17. 2. 2024 | 9:00
Steampunková komunita vás zve na setkání příznivců subžánru sci-fi a fantasy. Od 10:00 se můžete zúčastnit tradiční steampunkové soutěže, ve které se hraje s čajem a sušenkami. Od 11:00 vás zveme na přednášku Obludárium aneb kabinet lidských kuriozit. Po celý den možnost hraní tematických dekových her.

Jan Linhart: Zámek v oblacích

Kde: Hloubětín
Kdy: 21. 2. 2024 | 17:00
Seznámení s autorem české Young Adult Fantasy literatury. Mladý hrdina příběhu se vydává na dobrodružství do alternativního světa, aby se setkal s lidmi, kteří mu pomohou překonat jeho strachy. Kniha Zámek v oblacích je příběhem o odvaze, přátelství a síle lidského ducha. Je určena pro čtenáře od 12 let.

Volný mikrofon

Kde: Dům čtení
Kdy: 21. 2. 2024 | 18:00
Je zde opět prostor pro vaše texty. Máte-li doma v šuplíku, nebo kdekoliv jinde svou poezii či prózu, přijďte je přečíst. Tento večer je opravdu volný a může číst kdokoliv.

Homérova Ílias, Zpěv 1

Kde: Dům čtení
Kdy: 28. 2. 2024 | 18:00 Co říká první slovo Evropy? Myslíte si, že máme dnes ve veřejném prostoru problém se zvládáním hněvu a jiných emocí? Co může nezvládnutý lidský hněv způsobit? Achilles by uměl vyprávět. Zveme vás ke skupinové četbě prvního zpěvu Íliady. Možná je Homérův epos adresovaný právě vám.

Ilustrační obrázek: Patroklos/Achilles, Altes Museum, Public domain, via Wikimedia Commons.