Vybíráme
6. 1. 2024, WEBREDAKTOR

Přijďte o víkendu na loutkové divadlo a filmy pro děti do Ústřední knihovny a také na projekce dětských filmů do Kina Petřiny.

Divadelní loutková sezóna v Městské knihovně v Praze pokračuje. Po dobu rekonstrukce Divadla Říše loutek našel soubor azyl v malém sále Ústřední knihovny. Hrajeme také filmy pro děti v rámci Bia Junior.

Kino Petřiny

Království koček

Kde: Petřiny – Sál Petřiny
Kdy: 1. 6. 2024 | 15:00
Vstupné: 80 Kč
KOUPIT VSTUPENKU
Dívka Haru zachrání kocoura, který přecházel rušnou ulici. Tím ale uvede do chodu sérii fantaskních událostí, které ji přivedou až do království koček. Onen kocour totiž byl kočičí princ a jeho otec, aby projevil vděk, za něj chce Haru provdat. Pomoc před nedobrovolným osudem Haru nalézá v Kočičí obchodní kanceláři. Ta sídlí ve světě bytostí, které mají duši, tedy výtvorů lidské představivosti. Jedním z nich je i elegantní Baron, který se spolu s přízemním kocourem Mutou a chrličem Totem pokusí plánované svatbě zabránit.

Jak zachránit draka

Kde: Petřiny – Sál Petřiny
Kdy: 8. 6. 2024 | 15:00
Vstupné: 80 Kč
KOUPIT VSTUPENKU
Ve starověké Číně byli draci a lidé přáteli, ale lidská chamtivost ukončila jejich spojenectví a tato kouzelná stvoření se stala kořistí. Posledního z nich teď drží v zajetí krutý císař. Jednoho dne krmení drakovi přinese malá sirota jménem Ping a brzy se ukáže, že ona je tou vyvolenou, která jediná ho může zachránit. Na jejich cestě za svobodou je pronásleduje zlý čaroděj a lovec draků. Tito nepravděpodobní spojenci se však musí naučit pomáhat si a chápat jeden druhého. Aby přežili a Ping splnila své poslání, musí najít odvahu, o které nikdy nevěděla. Už nemůže být tím bázlivým, plachým sirotkem, jakým bývala kdysi. Stala se z ní opravdická hrdinka, která musí zachránit draka.

Kung Fu Panda 4

Kde: Petřiny – Sál Petřiny
Kdy: 15. 6. 2024 | 15:00
Vstupné: 80 Kč
KOUPIT VSTUPENKU
Po se pod odborným dohledem Mistra Šifu stará o to, aby jeho rodné Údolí klidu dostálo svému názvu. Jenže jeho mentor si teď usmyslel, že by Po měl povýšit a stát se duchovním vůdcem celého údolí a tím pádem také vybrat svého nástupce do role Dračího bojovníka. To se pandímu hrdinovi moc nezamlouvá, protože o duchovním vedení toho ví ještě mnohem míň, než na startu své hrdinské kariéry věděl o kung fu.

Garfield ve filmu

Kde: Petřiny – Sál Petřiny
Kdy: 22. 6. 2024 | 15:00
Vstupné: 80 Kč
KOUPIT VSTUPENKU
Světoznámý kocour Garfield, který nesnáší pondělky, miluje lasagne a nejraději by prospal život uvnitř v pohodlí, se vydá ven do nepohody na velké dobrodružství! Po nečekaném návratu jeho dlouho pohřešovaného otce Vica se Garfield a jeho psí kamarád Odie musí zříci spokojeného života v suchu a pomoci Vicovi provést jednu velice riskantní loupež.

Loutková představení

Představení se konají ve velkém sále Ústřední knihovny na Mariánském náměstí. Jak se k nám dostanete? Metrem A, tramvají číslo 17 a 18; autobusem číslo 207 a 194. Vstupenky si můžete koupit online nebo osobně v pokladně sálů.

O kocouru, kohoutu a kose

Kde: Ústřední knihovna – MALÝ SÁL
Kdy: 1. 6. 2024 | 10:30
Vstupné: 100 Kč
KOUPIT VSTUPENKU
Tři bratři zdědí dary – kocoura, kohouta a kosu – a protože jsou chudí, vydají se se svými dary do světa udělat štěstí. Každý z bratrů navštíví jedno království, kde jsou lidé naštěstí stále ještě hloupí, a tak se jim podaří dary výhodně prodat. Až napotřetí si ale uvědomí, že s penězi se musí zacházet chytře a že když přiložíš ruku k dílu, lépe se ti povede. Maňáskovou lidovou hru s písničkami, na motivy stejnojmenné pohádky Boženy Němcové, hraje soubor Říše loutek. Pro děti od 3 let. Délka 60 minut.

Dášeňka

Kde: Ústřední knihovna – MALÝ SÁL
Kdy: 8. 6. 2024 | 10:30
Vstupné: 100 Kč
KOUPIT VSTUPENKU
Každý si přeje mít pejska… A pejsek si přeje mít lidi! A tak je jasné, že když se v domácnosti objeví Dášeňka, malinké štěňátko foxteriéra. Je to veliká radost….. Ale také starost. Musí se naučit chodit a jíst a sedět a štěkat a kousat a… No, zkrátka vše pro to, aby byla správným a spořádaným pejskem! hrají členové Divadla Říše loutek Pro děti od 3 let, délka představení 40 minut.

Projekce se konají v sále pobočky Petřiny. Jak se k nám dostanete? Metrem A stanice Petřiny, tramvají 1, 2 (Sídliště Petřiny), autobusem 108, 191, 164, 168 (Sídliště Petřiny). Pobočka se nachází na rohu ulic U Petřin a Mahulenina. Vstupenky si můžete koupit online nebo osobně v pokladně sálu Petřiny.

Bio Junior

V červnu 2024 Bio Junior nehraje.

Projekce se konají v sálech Ústřední knihovny na Mariánském náměstí. Jak se k nám dostanete? Metrem A, tramvají číslo 17 a 18; autobusem číslo 207 a 194. Vstupenky si můžete koupit online nebo osobně v pokladně sálů.