Zavřeno
4. 9. 2023, WEBREDAKTOR

Všechny naše pobočky jsou ve čtvrtek 28. září 2023 uzavřeny z důvodu státního svátku.

Samoobslužný Kiosek v Centru Černý Most zůstává v provozu. Aktuální provoz najdete na www.mlp.cz/pobocky.

Knihovna online

Naše e-knihovna – www.e-knihovna.cz funguje nonstop. Najdete v ní přes 2000 knih. Co můžete stahovat? Romány. Cestopisy. Poezii. Všechny možné žánry od horrorů až po erotiku. V mnoha případech k nám ani nemusíte. Zkuste online služby, které vám mohou pomoci – www.mlp.cz/online.

Mobilní aplikace

Nová mobilní aplikace je doplňkem webu knihovny www.mlp.cz a umožňuje snadný přístup ke čtenářskému účtu a jeho hlavním službám. Je užitečným nástrojem pro aktivní čtenáře, kteří jsou pravidelnými návštěvníky knihovny, spravují větší množství výpůjček, využívají virtuální průkazy nebo pracují se seznamy. Více zde >>>.

Průkaz v mobilu

Každý čtenář při zápisu obdrží plastovou kartičku, která slouží jako čtenářský průkaz. Ale jde to i bez dalšího kousku plastu v peněžence. Čtenářský průkaz si můžete nechat nahrát na stávající kartu, kterou už v peněžence nosíte, například Lítačku. Nebo můžete začít používat virtuální čtenářský průkaz, který je vždy dostupný v mobilním telefonu. Jako obrázek v galerii nebo v aplikaci. Virtuální čtenářský průkaz také umožňuje sdílení knihovny s blízkými.

Prodloužení členství

Nejen zápis nového čtenáře, ale i prodloužení členství v knihovně je možné online. Nabídka je dostupná po přihlášení do Mého účtu na www.mlp.cz. Roční poplatek je možné zaplatit online platbou.

Zápis do knihovny

Přihláška čtenáře je oboustranně potištěný list papíru formátu A4 a ročně se jich v knihovně spotřebuje kolem 30 tisíc. Zájemci o členství v knihovně z řad dospělých mají možnost zápisu online od vyplnění přihlášky, až po ověření totožnosti.