Portugalsko často zůstává ve stínu většího a známějšího Španělska, ale stejně jako naše malá vlast má co nabídnout – jeho bohaté historie, kultura a přírodní podmínky se prolínají v pestré gastronomii. Jaké jsou její hlavní pilíře a co ji ovlivnilo? Bez čeho Portugalci nefungují? Jaké má pro ně jídlo význam? Čím svlaží hrdlo a čím si osladí život? Přijďte si pro odpovědi na tyto otázky a objevit gastronomické poklady Portugalska.
Katka Bartošová
Katka procestovala různé kouty České republiky, Evropy i světa.
Nejvíce ji okouzlila Latinská Amerika, a to především kulturou, obyvateli a
nádhernými přírodními scenériemi. Pobývala v Chile a Peru,
navštívila Argentinu a Mexiko. Během posledních let si rozšířila
jazykové znalosti o portugalštinu a objevuje krásy Portugalska.
Cestování a cestovnímu ruchu se věnuje nejen ve svém volném čase, ale
i v pracovní rovině. Kromě představování české historie a
pražských památek zahraničním návštěvníkům spolupracovala s Post
Bellum, podílí se na organizaci Prague Coffee Festivalu a latinskoamerického
festivalu Merkádo.