
Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme? Proč nám chutná to, co nám chutná? Jak ovlivnilo náboženství naše stravování? Co jedli naši předkové? Co budeme jíst, až všechno sníme? Co jedí muži a co ženy a proč? Jak se stravují senioři a seniorky a proč mají menší chuť k jídlu? Prochází láska žaludkem? Jak vznikla naše národní kuchyně? Proč nechceme jíst hmyz? Jaké jsou nové trendy v kuchyni? Jakými cestami se k nám dostaly brambory? Kdy vzniklo první rychlé občerstvení? Jak a co jedla šlechta v období baroka? Je pravda, že naši předkové jedli veverky? Proč se bráníme neznámým pokrmům? Proč jsme zvyklí stolovat společně?
Na tyto a další otázky bude na svých přednáškách odpovídat antropoložka jídla PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D. z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy.

Foto Tomáš Krist, MAFRA.