Jak se dostat malými krůčky k velkým změnám?
Až třetina všeho jídla na světě se vyhodí, z toho 53 % na úrovni domácností. Každý z nás tak může nezanedbatelně přispět ke snížení množství vyhozeného jídla. A důvody, proč bychom měli, jsou pádné – plýtvání potravinami je téma se sociálními i environmentálními aspekty a řadí se mezi urgentní problémy dnešní doby. Přednáší Eliška Sojková.
Kdo je Eliška Sojková
Ve spolku Zachraň jídlo se podílí na projektech, které usilují o systémové změny v darování jídla, navrhují opatření vedoucí k odpovědnému nakládání s jídlem a vzdělávají veřejnost o tématu plýtvání a jeho prevenci. Kromě spolupráce se Zachraň jídlo je také studentkou magisterského oboru na Kodaňské univerzitě, kde se zabývá tím, jak můžeme vylepšit potravinové systémy a vyřešit složité problémy spojené s výrobou, zpracováním a spotřebou potravin v moderním globalizovaném světě.
Přednášku připravila Městská knihovna v Praze ve spolupráci s Informačním centrem OSN v Praze v rámci cyklu Zdravý, bezpečný a spravedlivý svět pro všechny.