Vybíráme
13. 3. 2024, WEBREDAKTOR

Přijďte ve čtvrtek 11. dubna 2024 do Ústřední knihovny na pořad Ester Geislerové a Honzy Vojtka.

Přijďte se s námi resetovat!

Kde: Ústřední knihovna – Velký sál
Kdy: 11. 4. 2024 | 19:00
Vstupné: 490 Kč
Koupit

Lidstvo žije v době, kdy dovolilo digitálnímu světu, aby se stal součástí jeho reality, každodennosti a vztahů. Možná je čas se zastavit a udělat reset. Večer plný diskuze o tom, jak najít rovnováhu, jak používat technologie a sociální sítě tak, aby neovládaly životy a vztahy víc, než si lidé vědomě přejí. Impuls k dodání odvahy ke změně.

Technologie a digitální svět nám dokáží naplňovat naše přání a touhy, bavíme se, ale také do tohoto virtuálního prostoru utíkáme a naše životy jsou kvůli tomu často i velmi komplikované. Slibují nám neustálé dosahování slasti. A ujišťují nás v tom, že nic jiného než slast si nezasloužíme. Jsme odpoutaní od našich dalších emocí, dokonce se jich začínáme bát. Vyhýbáme se jim. Vytěsňujeme je. Přestáváme být sami sebou a často žijeme život někoho jiného.

Umělkyně Ester Geislerová a párový terapeut Honza Vojtko vzkazují: „S výše popsaným jsme se setkali díky projektu Terapie sdílením a sledováním vztahové online komunikace stovky tisíců lidí. Neustále jsme naráželi a narážíme na téma problémů ve vztazích vycházejících z pasti života v digitálním světě. Je více než jasné, že je důležité naučit se rozvíjet životní kompetenci digitální rovnováhy. Takzvaný digitální balanc. Přijďte s námi hledat rovnováhu, jak žít v digitálním světě a používat technologie tak, aby neovládaly náš život víc, než si sami vědomě přejeme.

Přijďte se s námi resetovat!
Těší se na vás umělkyně Ester Geislerová a párový terapeut Honza Vojtko.

Mohlo by vás zajímat

Ester Geislerová

Ester Geislerová (1984) je česká herečka a vizuální umělkyně, která se pohybuje napříč různými uměleckými poli. V rámci své vlastní výtvarné tvorby se pustila na pole zkoumání existencionální banality „ženských“ životů, čímž se zařazuje po bok těch autorů, kteří zkoumají lidskou identitu. Ester je kurátorka projektu “Terapie sdílením” a od roku 2019 spolupracuje na přednáškách s párovým terapeutem a psychoterapeutem Honzou Vojtkem, se kterým se věnují společnému tématu, jak online komunikace ovlivňuje naše vztahy a komunikaci samotnou.

Honza Vojtko

Honza Vojtko (1975) je psychoterapeut, věnuje se převážně párové a individuální terapii. Absolvoval výcviky v kognitivně-behaviorální terapii, schéma terapii, využívá ve své praxi bodyterapii, zabývá se vzděláváním dospělých. Kromě terapie také píše knížky pro děti či články pro dospělé. Občas ho můžete slyšet v rádiu. Spolu s Ester Geislerovou a Josefinou Bakošovou vystupuje na interaktivních přednáškách v rámci projektu Terapie sdílením.