Služby
2. 1. 2024, WEBREDAKTOR

Od nového roku si můžete půjčit přehrávač „cédéček“ a „dévédeček“ v Hudebním oddělení Ústřední knihovny.

Možná se vám zdá, že CD a DVD přehrávačům už zvoní hrana, ale opak je pravdou. Streamovací platformy nabízejí stále nepřehlednější nabídku a mnohé tituly chybí. V knihovně často najdete netušené poklady, které jinde nejsou. Nemáte je na čem přehrát? I na to myslíme. Vyberte si u nás hudbu nebo film a k tomu si rovnou půjčte discman nebo přehrávač dévédeček.

Přehrávače a pravidla půjčování

Jaké přehrávače nabízíme? K dispozici jsou discmany na baterie nebo externí mechaniky k připojení k počítači s napájením přes kabel, který je součástí balení. Stačí mít vlastní sluchátka a k discmanu dvě AA baterie.

Jaká jsou pravidla půjčování? Je potřeba být čtenářem knihovny. Přehrávač si můžete půjčit samostatně nebo s konkrétním CD a DVD, které si u nás půjčíte. Samotné přehrávače si půjčíte na požádání přímo v Hudebním oddělení Ústřední knihovny, kde přehrávač také vrátíte. Podrobné informace si přečtěte v níže uvedených všeobecných podmínkách.

Co půjčujeme Na jak dlouho
Knihy, audioknihy, časopisy, hudbu, filmy, vinyly 4 týdny

Mohlo by vás zajímat

Hudební oddělení Ústřední knihovny je největší a nejstarší veřejná hudební knihovna v České republice. Půjčujeme noty, knihy o hudbě, libreta, hudební časopisy, audiovizuální a zvukové dokumenty. Pro zájemce o naši kolekci CD, LP, DVD a Blu-ray disků a desek nabízíme technické vybavení pro studium těchto nosičů přímo v knihovně.

www.mlp.cz/hudebni

Největší množství DVD už tradičně najdete v Divadelním a filmovém oddělení v Ústřední knihovně. Tip! Během roku připravujeme pravidelné novinky, jejichž součástí je i nabídka nových DVD. Kde a jak je najdete? Dévédéčka u nás najdete ve volném výběru, kde jsou rozděleny na česká a zahraniční. Hledat je můžete podle tzv. signatury.

www.mlp.cz/divadelni

Ilustrační obrázek v perexu: Freepic.com.