Vybíráme
20. 12. 2023, WEBREDAKTOR

Nabízíme drobnou ochutnávku toho, co vás čeká v kreativním centru Suterén během první poloviny roku 2024.

Suterén: program na rok 2024

Jak se přihlásit na akce? Jednotlivé akce najdete na www.mlp.cz/suteren v záložce akce. Volné termíny pak také v google kalendáři. Pozor! Je třeba si rezervovat místo na e-mailové adrese suteren@mlp.cz

Úterní kreativní workshopy pro mládež a dospělé

Kaligrafie v posledních letech zažívá renesanci. V zimě se proto vrátíme s Veronikou Wuycheck k oblíbeným písmům: Gotice, Irské polounciále a Copperplate.

Na jaře nás pak čeká například quillingové májové tvoření s Janou Maiksnar Vašíčkovou nebo skládačky a knižní vazba s Vladimírou Šturmovou.

Rodinné dílny

Mezi novinky patří týmové tvoření pro rodinné dvojice – (pra)rodič + dítě. V průběhu prvního půlroku nás čekají dvě dílny. Během zimní dílny si rodinné týmy vytvoří sněžítko s motivem ze zažehlovacích korálků a jaro bude ve znamení závodních aut z kartonu a spojek vytištěných na 3D tiskárně.

Středeční tvůrčí dílny pod vedením knihovníka a kreativní balíčky

Středy jsou v Suterénu vyhrazeny drobnému tvoření – kromě pravidelných tvůrčích dílen můžete využít i připravené kreativní balíčky. Domů si pak odnesete například přívěsek s vážkou nebo zalaminovanou knižní záložku.

Během dvouhodinové dílny s Klárou, Martinou nebo Petrou si například vyzkoušíte poskládat obálku vlastnoručně dekorovanou za pomocí spirografu, nebo vytvořit brož z pentlí.

Pondělní rodinné lekce s roboty pro mladší děti

Opět otevíráme oblíbené lekce, na kterých s pomocí robotických hraček BeeBot a Ozobot seznamujeme děti se základy programování a robotiky. Hodinová jednorázová lekce je zaměřena na mladší děti s doprovodem dospělých.

Rodinná úniková hra Šprýmař knihovníkem aneb Kde je klíč?

Ve hře na vás čeká lehce zmatená knihovnice Alenka, která nemůže najít klíč ke skříni, kde má schované své tajemné hodinky, díky nimž svět příběhů plyne s jistotou dál a dál. Hra je určena dětem kolem deseti let.

Mohlo by vás zajímat

Kreativně-technologické centrum Suterén je prostor, ve kterém si můžete vyzkoušet práci s moderními technologiemi. Jeho vybavení lze využít i k realizaci vlastních projektů. Na místě vám zapůjčíme sady s pomůckami pro knižní vazbu, linoryt apod. Najdete zde i plackovač, 3D tiskárny nebo kreslicí plotr.

Vybavení Suterénu můžete využít i k realizaci vlastních projektů. Na místě vám zapůjčíme sady s pomůckami pro knižní vazbu, linoryt apod. Najdete zde i plackovač, 3D tiskárny nebo kreslicí plotr. V neposlední řadě je Suterén i místem setkávání – pořádají se zde pravidelné tvůrčí workshopy a vzdělávací přednášky.

Najdete nás v předsálí Ústřední knihovny na Mariánském náměstí.
Jak se k nám dostanete? Metrem A, tramvají číslo 17 a 18; autobusem číslo 207 a 194.