Vybíráme
30. 11. 2023, WEBREDAKTOR

Představujeme nové Kino Petřiny, které je součástí nově otevřené pobočky Petřiny, a už od listopadu hraje přitažlivé filmy. Přečtěte si rozhovor s Hanou Rudolfovou a Vítem Zapletalem.

S vedoucí Kulturního a vzdělávacího centra Městské knihovny v Praze Hanou Rudolfovou a produkčním kina Vítem Zapletalem jsme se bavili o novém multifunkčním sále Městské knihovny v Praze na Petřinách, kde se několikrát do týdne promítají také filmy. Tip! Aktuální program kina najdete na www.mlp.cz/kinopetriny.

O novém kině, programu a dalších zajímavostech

Jaká je dramaturgie nového (kino)sálu na Petřinách? Pro koho je program určen?


Ilustrační obrázek: foto z filmu Van Gogh – o obilných polích a oblačném nebi

Stejně jako v sálech Ústřední knihovny promítáme především kvalitní mainstream z aktuální distribuce, cizojazyčné hrané filmy výhradně s titulky, uvádíme také zajímavé dokumenty, převážně o výtvarném umění.

Soboty pak patří filmům pro děti, pro ty promítáme verze dabované do češtiny. Jsme schopni připravit také projekce na klíč, pro školy i jiné skupiny zájemců. Každé úterý od 16 hod. v rámci BIO Senior uvádíme projekce (nejen) pro seniory obvykle za 80 Kč.

V čem se dramaturgie kina na Petřinách liší od té v Ústřední knihovně?

V podstatě bude dramaturgie velmi podobná programu v Ústřední knihovně. Teprve se seznamujeme s místními diváky, nasloucháme jejich přáním, sbíráme podněty. Možná časem začneme uvádět i náročnější artové snímky. Dveře jsou otevřené všem fanouškům kvalitního filmu.

Jaký program plánujete v kině v prosinci? Jaké filmy doporučujete divákům?

V prosinci bohužel bude projekcí méně kvůli dodatečným stavebním úpravám sálu. V programu se sešlo několik historických filmů – romantický film s Julií Binoche „Umění jíst a milovat“, životopisné filmy o Goldě Meirové „Golda“ a o Josefu Myslivečkovi „Il Boemo“ nebo aktuální hit Ridleyho Scotta „Napoleon“.


Ilustrační obrázek: foto z filmu Golda – Železná lady Izraele

Jaký má sál kapacitu a jak je kino technicky vybaveno?

Sál má kapacitu 59 sedadel a dvě místa pro vozíčkáře. Sál je plně digitalizovaný dle standardu DCI, můžeme promítat všechny standardní formáty včetně širokoúhlého, obraz je v rozlišení 4K a zvuk je „7.1“, tedy sedmikanálový, prostorový.

Rozhovor připravila Jana Baierová, oddělení komunikace

Mohlo by vás zajímat

Jak se k na Petřiny dostanete? Metrem A stanice Petřiny, tramvají 1, 2 (Sídliště Petřiny), autobusem 108, 191, 164, 168 (Sídliště Petřiny). Pobočka se nachází na rohu ulic U Petřin a Mahulenina.