Služby
5. 10. 2023, WEBREDAKTOR

Petřiny otevíráme 1. listopadu 2023. Chytáte se k nám a nejste našimi čtenáři? Zapište se online a zrychlete si cestu ke službám knihovny.

Co je k tomu potřeba? Být osobou starší 15 let (tzv. dospělým čtenářem) a udělat dva jednoduché kroky.

1. online registrace

Vyplníte registrační formulář a zdarma získáte online členství. Co nabízí? Přístup do Mého účtu, zadávání rezervací na knihy, které na Petřinách nejsou k dispozici, možnost nakupovat vstupenky online. Stahovat e-knihy z naší e-knihovny nebo číst odborné časopisy v e-zdrojích.

STAŇTE SE ONLINE ČTENÁŘEM A VYPLŇTE SI REGISTRACI >>>.

2. dokončení registrace na pobočce

Pak už stačí přijít osobně na Petřiny, kde proběhne ověření vaší totožnosti podle dokladu a tím i dokončení registrace, které rozšiřuje spektrum služeb o přístup do Národní digitální knihovny, možnost půjčovat si knihy domů a další služby knihovny. Není vám ještě 15 let? Informace o možnostech zápisu do knihovny zde >>>.

Každý čtenář při zápisu obdrží plastovou kartičku, která slouží jako čtenářský průkaz. Ale jde to i bez dalšího kousku plastu v peněžence. Čtenářský průkaz si můžete nechat nahrát na stávající kartu, kterou už v peněžence nosíte, například Lítačku. Nebo můžete začít používat virtuální čtenářský průkaz, který je vždy dostupný v mobilním telefonu. Jako obrázek v galerii nebo v aplikaci. Virtuální čtenářský průkaz také umožňuje sdílení knihovny s blízkými.

Mohlo by vás zajímat

Za co se platí Kolik to stojí
Registrace do knihovny (evidenční poplatek) na rok 60 Kč
Karta knihovny 20 Kč
Virtuální průkaz Zdarma
Registrace na rok pro děti do 15 let Zdarma
Registrace na rok pro seniory nad 70 let a držitele průkazu TP, ZTP/ZTP-P Zdarma
Registrace na rok pro právnické osoby (instituce) 60 Kč za každou určenou fyzickou osobu