Vybíráme
10. 10. 2023, WEBREDAKTOR

Budova Ústřední knihovny se stane zlatým hřebem jedenáctého ročníku Signal Festivalu a rozzáří se podmanivou světelnou show od 12. do 15. října 2023.

Robotická světla a umělá inteligence

Maďarský umělec András László Nagy na fasádě historické budovy realizuje svůj projekt Luminary Glyphs, využívající umělou inteligenci a robotická světla. László ve svých světelných performance hledá inovativní vizuální jazyk v oblasti generativních a interaktivních médií. Jeho styl je jedinečný, založený na abstraktních minimalistických prvcích.

Promítání na budově Ústřední knihovny probíhat od čtvrtka 12. října do neděle 15. října 2023. Jak se k nám dostanete? Metrem A, tramvají číslo 17 a 18; autobusem číslo 207 a 194.

Pozor! Idiom nebude ve čtvrtek 12. a v pátek 13. října 2023 přístupný od 18 hodin z důvodu světelné show na budově Ústřední knihovny.

Signal Festival

Signal Festival vstupuje do své druhé dekády. Uvede dílo Jana Kalába, expozici pro děti a největší galerijní zónu ve své historii. Vizuální identitu jedenáctého ročníku vytvořila umělá inteligence.

Slavnostní zahájení proběhne ve čtvrtek 12. října v 19:00 na Karlínském náměstí. Jeho doprovodný program ale odstartuje už v pondělí 9. října. Nabídne diskusní panely Signal Talks, skupinovou výstavu ELEKTROSALON: From the Rave to the Gallery a sérii audiovizuálních představení VEKTROSKOP v kostele sv. Mikuláše na Staroměstském náměstí.

Návštěvník si bude moci prohlédnout celkem 20 instalací, třináct z nich bude přístupných zdarma. V prodeji jsou dva druhy, a to Signal Plus, umožňující vstup do galerijní zóny festivalu po celou dobu jeho konání a Signal VIP pro ty, kteří chtějí zažít festival v unikátní komorní atmosféře, bez front a čekání, s komentovanou prohlídkou a welcome drinkem. Detailní informace o cenách vstupenek najdou návštěvníci na signalfestival.com/vstupenky.

Mohlo by vás zajímat

Organizátoři festivalu chystají ještě jeden videomapping, a to na ikonickém kostele sv. Cyrila a Metoděje na Karlínském náměstí a pod taktovkou japonského studia Flightgraf.