Vybíráme
29. 8. 2023, WEBREDAKTOR

Divadelní a filmové oddělení Ústřední knihovny připravilo tipy na srpnové novinky.

Tip! Půjčte si všechny divadelní novinky v katalogu nebo si projděte náš výběr.

Baxter, Louis: Kniha filmu

Komplexní průvodce nejlepšími filmy, které se kdy objevily na stříbrném plátně.

Věnuje se historii kinematografie od zlatého věku černobílých filmů v Hollywoodu až po mezinárodní artové filmy a novodobá mistrovská díla. V knize naleznete ikonické filmové hlášky s citáty kritiků, slavné filmové plakáty a množství graficky zpracovaných hlavních myšlenek a příběhů některých z uváděných filmů.

PŮJČTE SI

Štichauerová, Jitka: Na slyšenou

Století Českého rozhlasu v rozhovorech a vzpomínkách rozhlasáků.

Rozhlas prošel za 100 let své existence neuvěřitelným vývojem. A protože vždy přitahoval kreativní lidi s láskou k mluvenému slovu, jeho historie je bohatá na pozoruhodné události. S čím se potýká režisér, editor, zprávař, zvukař a další rozhlasáci? To a mnoho jiného zjistíte v knížce, která vám přiblíží nejen známé rozhlasové hlasy.

PŮJČTE SI

Pattillo, Alice: Stranger Things

Průvodce oblíbeným americkým seriálem.

Díky britským autorům ze sci-fi a fantasy magazínu SFX nahlédněte do zákulisí seriálového fenoménu a seznamte se s jeho tvůrci. Čekají na vás profily nejoblíbenějších hrdinů, ale také nejobávanějších padouchů, doplněné o nejzásadnější dějové zvraty všech čtyř dosud odvysílaných sezon.

PŮJČTE SI

Srpnová DVD

  • Seveřan. Americké akční filmové drama. Režie: Robert Eggers.

PŮJČTE SI

  • Duna. Americko-kanadský akční sci-fi film natočený na motivy stejnojmenné knihy Franka Herberta. Režie: Denis Villeneuve.

PŮJČTE SI

  • Spencer. Filmové drama inspirované životním příběhem princezny Diany. Režie: Pablo Larraín, v hlavní roli: Kristen Stewart.

PŮJČTE SI

Ilustrační obrázek v perexu: Pixabay.com.