Knihy
21. 8. 2023, WEBREDAKTOR

Jaké knihy se objevily tento týden k půjčení? Tituly jako Sestry v éteru, Vzpomínky či Domek u vodopádu.

Projděte si náš výběr nebo si všechny novinky můžete prohlížet na stránce www.mlp.cz/novetituly. Tip! Novinky si můžete také každý týden stáhnout ve formátu PDF.

Wagendorfer, Eva: Sestry v éteru

Příběh tří odhodlaných mladých žen, který se odehrává roku 1927 v prostředí rodícího se rozhlasového vysílání v německém Frankfurtu.

Vítejte v bouřlivých uměleckých dvacátých letech. Ve světě, kde se tři silné ženy snaží uskutečnit své sny. Jejich budoucností je rozhlas – tím jsou si Géza, Inge a Margot jisté. Přítelkyně nabité chutí do života, podnikavostí a odvahou hledí vstříc budoucnosti. Chtějí být konečně svobodné a šťastné. Nerozlučné souputnice, které si navzdory překážkám a těžkostem vybojují své místo na slunci.

PŮJČTE SI

Freeman, Brian: Vzpomínky

Oblíbený americký autor přichází s novým psychologickým thrillerem o ženě, kterou pronásledují děsivé vzpomínky – na život někoho jiného.

Hallie Eversová toho čtvrtého července stihla poměrně dost: vyhazov z práce, kopačky od přítele – a taky vlastní smrt, která ji zastihla na střešní party v Las Vegas. A pak se o pár hodin později probudí v nemocnici s pocitem, že je něco jinak. Hlavu má podivně přeplněnou vzpomínkami – na místa, kde nikdy nebyla, na osoby, které nikdy neviděla. A taky na události, které začínají být čím dál konkrétnější a děsivější: v jedné z nich totiž vidí něčí vraždu. Někdo si zjevně zahrál s její pamětí. A někdo jiný brzy začne usilovat o to, aby tyhle nebezpečné vzpomínky zmizely… jednou provždy.

PŮJČTE SI

Hieková, Šárka: Možná už zítra

Ženský román, jehož hrdinka zažije v osobním životě velký propad a pak uzavře furiantskou sázku.

Čtyřiadvacetiletá Kamila není modelka, nemá závratnou kariéru ani žádné zvláštní nadání, jediné, co je na ní výjimečné, jsou její nádherné vlasy. Těší se na svatbu se svým přítelem Erikem, ale místo ní přijde studená sprcha v podobě rozchodu. Těsně před Štědrým dnem se tak ocitne bez práce, bytu i bez přítele. Poslední den v roce slaví s Radkou, která se právě nachází v podobné situaci. Kamila se však nenechá zlomit a vsadí se s kamarádkou, že ji do roka požádá o ruku milionář. Pokud to nestihne, musí si dát oholit hlavu. Ale rok je přece dlouhá doba. Nebo ne?

PŮJČTE SI

Brown, Carolyn: Domek u vodopádu

Neobvyklé poslední přání staré babičky Lucy svede dohromady její vnoučata, která mezi sebou po letech odloučení opět nalézají spojení.

Patchwork života je ušitý nejen ze vzpomínek, ale taky z nadějí. Flynn a jeho sestřenice Nessa a April se znovu setkávají po mnoha letech v babiččině domku v texaském městečku, kde v dětství společně trávili letní prázdniny. Jsou odhodlaní vyplnit podivné přání zesnulé babičky Lucy, jež obnáší ruční dokončení patchworkové pokrývky. Jen hotové dílo jim totiž podle závěti umožňuje odemknout babiččinu starou truhlu, která možná ukrývá skutečné dědictví. Steh za stehem obnovují dávné rodinné pouto, o němž ani nevěděli, že ho hledají.

PŮJČTE SI

Kubát, Luděk: Poslední vejde smrt

Česká detektivka s hlavní postavou Ctirada Karafiáta, výtvarníka a amatérského vyšetřovatele, známého již z předchozích autorových případů.

Objevené kresby malíře Jana Zrzavého nepřinesou dědičce, účastnici výtvarného kurzu, který vede Ctirad Karafiát, štěstí. Je nalezena zavražděná ve svém domě a mistrovy kresby zmizely. Je pachatelem někdo z členů kurzu, nebo osob z blízkého okruhu zavražděné?

PŮJČTE SI

Mohlo by vás zajímat

Půjčil si knihu někdo jiný? Pak si ji můžete rezervovat, a to online v katalogu nebo při osobní návštěvě pobočky. Až bude rezervace připravena k vyzvednutí, budete o splnění informováni. Pozor! Rezervace je placená služba, stojí 25 Kč
– viz ceník služeb.