Vybíráme
25. 8. 2023, WEBREDAKTOR

Festival krátkých i celovečerních filmů asijských zemí, který probíhá od 1. září 2023 do 9. září 2023 v Ústřední knihovně.

Projekce se konají v sálech Ústřední knihovny na Mariánském náměstí. Jak se k nám dostanete? Metrem A, tramvají číslo 17 a 18; autobusem číslo 207 a 194. Vstupné na všechny projekce je zdarma.

Květina nad oblaky

Kde: Ústřední knihovna – Malý sál
Kdy: 8. 9. 2023 | 18:30
Květina nad oblaky / A Flower Above the Clouds
Myanmar 2019, Zin Yaw Mg Mg , CZ & EN tit., 131 minut
KOUPIT VSTUPENKY

Romantický příběh o dívce jménem Hnin Sett (Sněhurka) a Jae Wonovi, který přijel z Koreje do Čjinských hor na severu Myanmaru, aby se věnoval charitativní činnosti. Sněhurka se kdysi setkala s traumatizující událostí, která ji omezuje v přístupu k okolnímu světu. Teprve setkání s Jae Wonem a s dalšími lidmi, kterým na ni záleží, jí pomůže překonat starch a vznést se jak „květina nad oblaky“.

Prostředník

Kde: Ústřední knihovna – Velký sál
Kdy: 9. 9. 2023 | 18:30
Prostředník / Broker
Jižní Korea 2022, Hirokazu Kore-eda, CZ & EN tit., 130 minut
KOUPIT VSTUPENKY

Zadlužený provozovatel prádelny Sang-hyon (Song Kang-ho) a zaměstnanec sirotčince Dong-soo (Kang Dong-won) kradou novorozence z babyboxu, aby je mohli následně prodat do nových rodin. So-young (Lee Ji-eun), matka malého Woo-sunga, se rozhodne, že chce své dítě zpátky, ale shodou náhod se rozhodne vydat na společnou cestu za novou rodinou svého potomka. Trojice však netuší, že je pronásledují detektivové Su-jin (Bae Doona) Lee (Lee Joo-young), kteří sbírají rozhodující důkazy pro vyšetřování obchodování s odloženými dětmi. Pro všechny kdo se setkali u jednoho babyboxu tak začíná nepředvídatelná a zvláštní cesta.