Vybíráme
28. 3. 2023, WEBREDAKTOR

28. března 2023 je Den učitelů. Všem pedagogům přejeme ke Dni učitelů hodně sil a zdraví a máme pro ně malý dárek.

Děkujeme všem vyučujícím za spolupráci s knihovnou a přejeme ke Dni učitelů pevné zdraví a mnoho energie do dalších nelehkých měsíců. Připravili jsme si pro vás drobný dárek, který se skrývá v tzv. Pohádkovém ranci – souboru pracovních listů zaměřených na téma pohádky a rozvoj čtenářské gramotnosti pro použití ve výuce ve třetích až pátých třídách základní školy. Ranec si můžete prohlížet nebo stáhnout na knihovním Issuu.com.

Mohlo by vás zajímat

Další pomoc pro školy a tipy na čtení a hry.

Den učitelů

Den učitelů je dnem, vyhlášeným k poctě učitelů. Termín, ve kterém se den učitelů slaví, se v různých zemích liší, často je to na výročí významného lokálního učitele, nebo mezníku pedagogiky. V České republice a na Slovensku se den učitelů slaví tradičně 28. března, v den výročí narození Jana Amose Komenského. Den učitelů byl vyhlášen československou vládou v roce 1955, jako morální ocenění práce pedagogů; od počátku byl spojen s vyznamenáváním zasloužilých učitelů. V tento den se od školního roku 1993/1994 vyhlašují výsledky ankety Zlatý Ámos. (Zdroj: Wikipedie.)

Ilustrační obrázek: Jürgen Ovens – http://www.rijksmuseum.nl/…ie/SK-A-2161, Volné dílo, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?…