Vybíráme
22. 3. 2022, WEBREDAKTOR

V březnu 2022 pro vás Artotéka připravila nové knihy z oblasti výtvarného umění. Na co se můžete těšit?

Na knihu švýcarského malíře a teoretika umění, ve které jsou popsány zákonitosti barev. Na monografii českého architekta Miroslava Masáka nebo na publikaci o dějinách české fotografie.

Itten, Johannes: Umění barvy

V knížce švýcarského malíře a teoretika umění jsou popsány zákonitosti barev a možnosti, které barvy nabízejí tvůrcům v různých uměleckých odvětvích.

PŮJČTE SI

Švácha, Rostislav: Miroslav Masák

Monografie seznamuje s životními a profesními aktivitami českého architekta Miroslava Masáka. Ve větším detailu představuje dvanáct Masákových důležitých architektonických prací. Nechybí ani výběr z jeho textů o architektuře.

PŮJČTE SI

Průvodce neklidným územím (III,)


Horák, Ondřej

Publikace sleduje historii fotografie na českém a slovenském území – od počátků v polovině 19. století po začátek 20. let 21. století. Svazek se zaměřuje na tvorbu a osudy výrazných postav české a slovenské fotografie. Zároveň zachycuje proměny role fotografie v kontextu vývoje české a slovenské vizuální kultury, společnosti a politiky. Text je doplněn o drobné kapitoly, které komiksovou formou zachycují zásadní okamžiky v dějinách naší fotografie.

PŮJČTE SI

Mohlo by vás zajímat