Služby
30. 9. 2021, WEBREDAKTOR

Stavíme novou budovu pro pobočku Petřiny. Příprava právě začíná.

Rozloučíme se happeningem

Na Petřinách budeme stavět novou budovu pro naši pobočku. Co je na ní zajímavé? Budova byla navržena přímo pro knihovnu a takto „speciálně“ navržených staveb kupodivu v Praze mnoho není. Čtenáři se v ní budou cítit jako doma. Projekt přípravy trval téměř deset let, proto jsme rádi, že můžeme konečně začít. Kdy to vypukne? „Staré“ Petřiny budou uzavřeny v pondělí 11. října 2021. Uzavírka bude trvat minimálně následující dva roky.

S bývalou pobočkou se důstojně rozloučíme formou malého happeningu – slavnostní vyklízení za přítomnosti sousedů, knihovníků, architektů i stavebníků. Kdy to bude? Dáme včas vědět. Nejprve vybereme dodavatele stavby a následně budeme znát termín začátku prací. Potom vypuknou přípravy na demolici a první práce na započetí stavby. Celkové náklady na stavbu knihovny se odhadují na 160 milionů Kč. Hlavním investorem je Městská knihovna v Praze, příspěvková organizace hl. m. Prahy.

Nová budova pro Petřiny

Nová budova pobočky Petřiny bude splňovat požadavky na provoz moderní knihovny. Návštěvníci se mohou těšit na moderní, vzdušný prostor pro odpočinek, studium i pro realizování vlastních nápadů. Prostor bude rozčleněný do věkových i funkčních zón. K dispozici bude také kuchyňka pro přípravu drobného občerstvení z přinesených surovin.

Součástí nové budovy knihovny bude také komorní sál pro konání kulturních, vzdělávacích a komunitních akcí. V nové pobočce najdou návštěvníci také vybavení pro coworking, studium nebo kreativní setkávání. Prostory knihovny budou volně propojeny se zahradou, k venkovnímu posezení bude sloužit terasa.

Po dobu uzavírky

Po dobu uzavírky můžete využít kteroukoliv jinou pobočku. Nejlépe dostupné jsou pobočky Břevnov, Dědina nebo Dejvice. Další naleznete na www.mlp.cz/pobocky.